Tyčkařka Švábíková vyskákala bronz

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Na svou první medaili čekala česká výprava až do čtvrtého soutěžního dne. Ten poslední jakoby se ale s nimi roztrhl pytel. Páteční medailový příděl zlatem započala tenistka Kaňková, o chvíli po ní si bronz v judu vybojovala Paulusová, následovalo basketbalové zlato a ještě před tím, než poslední medaili přidali deblisté, si pro stejný - bronzový - kov v doskočila i skokanka o tyči Amálie Švábíková.

"Jsem spokojená, i když jsem si neskočila osobák - 4 metry, což mě mrzí. Ale třetí místo je přece taky skvělé!" vážila si bronzové medaile Švábíková, která za svým dosavadním osobním maximem zaostala jen o 2 centimetry. Výš než ona doskočily už jen Švédka Lisa Ulrika Gunnarssonová (4.15 m) a Ruska Elizaveta Bonarenkovová (4.20 m).

Švábíková dle svých slov byla více než ve finále nervóznější právě v kvalifikaci. Během ní se totiž natrápila již na základní výšce 3.40 m, kterou překonala až napotřetí. Její skokanský příběh v Tbilisi ale nakonec měl svůj "happy end', v němž se Švábíková postavila na stupně vítězů s bronzovou medailí kolem krku. "Je to obrovská zkušenost, jsem ráda za to, jak závod dopadlo," zářila Švábíková, která atletiku dělá čtyři roky a skok o tyči teprve rok.

Jen u atletiky to ale nezůstává. Švábíková má ambice i v zimních sportech a to konkrétně ve snowboardcrossu, v němž se chystá startovat na EYOG v Lillehammeru.

AMÁLIE ŠVÁBÍKOVÁ HODNOTÍ ZÁVOD

líbil se ti článek?