Volejbalisté podlehli úřadujícím mistrům Evropy a o bronz se utkají s Itálií

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Překvapení se nekoná. Čeští volejbalisté marně zkoušeli potrápit úřadující mistry Evropy z Polska a ze semifinálové bitvy si odnáší prohru 0:3 po setech 19:25, 23:25 a 21:25. V boji o bronz je tak vyzve soupeř, kterému mají co oplácet - Itálie. Byli to totiž právě Italové, kteří českému týmu uštědřili jedinou prohru v základní skupině.

"Myslím, že jsem hráli bojovně a nenechali Polákům jediný míč zadarmo. Ale měli lepší obranu v poli i servis a tím si v setech udělali rozhodující náskok," komentoval prohru českých volejbalistů Donovan Džavonorok. V tom s ním za jedno byl i jeho spoluhráč Kristián Červinka. "Předvedli jsme to, co umíme. Ale v rozhodujících chvílích jsme udělali zbytečné chyby, které si myslím, normálně neděláme," litoval zpětně.

Není však čas na lítost. Čeští volejbalisté musí dát dohromady veškeré své zbylé síly a vložit je do hry o bronz. A jak své šance vidí samotní hráči? "Nic není ztracené. Itálie je určitě hratelnější soupeř," řekl Červinka, pro kterého je medaile s olympijskými kruhy opravdu velkou motivací. "Český volejbal - obzvláště ten chlapecký - na tom posledních dvacet let není moc dobře. Medaile je tu pro nás jasný cíl!"

Zápas o bronz s Itálií je na programu od 12:00 SELČ.

KRISTIÁN ČERVINKA A DONOVAN DŽAVONOROK HODNOTÍ SEMIFINÁLE S POLSKEM

líbil se ti článek?