První medaile jistá! Kaňková si zahraje finále tenisového turnaje

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Výprava České republiky bez medaile z Tbilisi už určitě neodjede. Lucie Kaňková si totiž na centrálním dvorci poradila v semifinále ve dvou setech s Rumunkou Stefanií Selmou Cadarovou a v sobotu si zahraje o zlato. K další medaili z tenisu mají blízko i deblisté Evžen Holiš a Tomáš Macháč, kteří budou v pátek odpoledne bojovat v semifinále.

V 11 hodin místního času nastoupily Lucie Kaňková a její soupeřka Stefanie Selma Cadarová k semifinálovému duelu dívčích dvouher. „Když jsme měřili teplotu na kurtu, tak to při zápase šplhá až k šedesáti stupňům,“ vydechovala Kaňková, která si na rozpáleném kurtu došla pro vítězství ve dvou setech.

„Jsem ráda, že se mi podařilo zvládnout zápas ve dvou setech,“ vydechla si Kaňková, která v osmifinále i ve čtvrtfinále vyhrála až po třísetovém boji. Přes velkou snahu rumunské hráčky ale k ničemu podobnému v semifinále nedošlo, v závěrečném gamu navíc Kaňková zvládla ototčit nepříznivé skóre 30-40 a hned svůj první mečbol proměnila esem.

„Dnes už budu jen relaxovat, ráda bych si zašla na masáž. Především se ale musím dobře vyspat,“ uzavřela Kaňková, která v sobotním finále narazí na ruskou soupeřku Tajsiji Pačkaljovovou. Ta porazila v souběžně hraném utkání ve třech setech Lotyšku Danielu Vismaneovou.

LUCIE KAŇKOVÁ O PRŮBĚHU OLYMPIJSKÉHO TURNAJE

líbil se ti článek?