Judisté již dvakrát pátí, jejich nejžhavější želízko se ale teprve představí

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi – Že zdání klame, v případě Zuzany Řehákové platí možná i dvojnásob. Na první pohled se totiž zdá být malou drobnou dívenkou, vězte však, že na tatami byste se s ní střetnout nechtěli. To by s vámi totiž taky mohla pořádně zamést, stejně jako to udělala na Evropském mládežnickém festivalu s mnohými soupeřkami. Ačkoliv soustředěný výkon judistce Řehákové vynesl pěkných pár šrámu, v kategorii do 52 kg jí vynesl i – pro výpravu judistů již druhé – páté místo.

Chtěla jsem být do sedmého místa. Že bych šla o medaili, byl můj sen. Když se mi to povedlo a dostala jsem do bojů o medaile, byla jsem šťastná. Ale vlastně jsem to ani nečekala,“ sršela spokojeností po svém vystoupení v Tbilisi Řeháková. Ta stejně jako dva dny před tím David Vopat byla od medaile jen krůček. V rozhodujícím souboji ale nakonec podlehla Turkyni Irem Korkmazové.

U Zuzky Řehákové i Davida Vopata to vidím tak, že to bylo jen kousek od jejich maxima. Oba prohráli pouze na yuko (ne před vypršením časového limitu, pozn.red.). Ty zápasy byly vyrovnané, soupeř byl ale bohužel o malinko lepší,“ hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Jaroslav Švec.

Ten spolu s šesti judisty odjel do Tbilisi s medailovými ambicemi, které momentálně vkládá do Markéty Paulusové. Ta se v prostorách judistické akademie představí v sobotu v kategorii nad 70 kg. „Markéta je tu nasazená jako číslo jedna. I když v judu být nasazen jako číslo jedna neznamená, že musíte povinně vyhrávat,“ ví dobře trenér Švec.

Dle něj vkládané naděje do výkonu jeho svěřenkyně ji samotnou nijak pod tlak nedostávají. „Markéta startuje celý rok z pozice číslo jedna. Na turnajích jí to šlo, akorát na ME jí to nevyšlo a byla pátá, tak doufám, že si tady spraví chuť,“ řekl Švec, který si atmosféru v hale při soubojích pochvaluje. „Je to jediný sport tady na olympiádě, kde je narvaná hala a dokonce sem ty lidi ani nepouštějí. Zejména, když jde domácí borec, je ta atmosféra tady opravdu elektrizující,“ uzavřel.

ZUZANA ŘEHÁKOVÁ TĚSNĚ PO PROHRANÉM SOUBOJI O BRONZ

líbil se ti článek?