Plavání: Ludvík si vylepšil maximum na 400 m polohově, Polcarová o nový osobák přišla

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi – Již čtvrtý den čeští plavci v Tbilisi plavou o co možná nejlepší umístění. Tím nejvýše položeným prozatím zůstává středeční páté místo Filipa Chrápavého z finále na 200 m v polohovém závodě. Na něj Chrápavý jistě chtěl navázat i ve čtvrtek, kdy v rozplavbách na dvojnásobné trati bojoval již o svou třetí finálovou účast na EYOF. Nakonec se však musel spokojit s děleným třináctým místem a časem 4:37,88 s.

Přemýšlel jsem, jestli mám větší šanci na 200 nebo 400 m polohově. Ale vzhledem k tomu, jak se to vyvíjelo, byla lepší ta dvoustovka. Na čtyřstovku jsem už po celé sezóně asi hodně unavený,“ povzdechl si zatím český nejúspěšnější plavec v Tbilisi. Tomu v konečných výsledcích na 400 m polohově „dýchal na záda“ jeho kolega Tomáš Ludvík, který se umístil jen dvě příčky za ním, navíc v novém osobním maximu.

Závod se mi povedl, byl to pěkný začátek dne,“ pochvaloval si Ludvík, který si svůj osobák zlepšil téměř o dvě vteřiny. Disciplína s velkým „D“ by ale dle jeho slov teprve měla přijít, a to v pátek, kdy si Ludvík zaplave znakem na dvousetmetrové trati.

Blízko novému osobnímu maximu ve svém posledním individuálním závodě byla i Tereza Polcarová. Ta se po rozplavbě na 100 m motýlkem radovala z času kolem 1:07 vteřiny. Jediné, co jí však nakonec zbylo, byl dobrý pocit z kvalitního výsledku. Rozhodčí totiž její výkon diskvalifikovali, a Polcarová tak o nový nejrychlejší čas na této trati přišla. „Při jedné z obrátek jsem bohužel jednou rukou dohmátla o malinko výš než tou druhou,“ vysvětlovala zpětně.

Kromě těchto tří plavců se ve čtvrtek na 50 m volným stylem představila Kateřina Matošková, které výkon 0:28,26 stačil na 37. pozici. O dvě příčky níže se na dvojnásobné trati opět volným stylem umístil David Noll. Smíšená štafeta ve složení Matošková, Polcarová, Karl a Noll se pak na 400 m volně prezentovala celkově 15. nejlepším výsledkem.

TEREZA POLCAROVÁ SE RADUJE Z NOVÉHO OSOBNÍHO MAXIMA, KTERÉ JÍ BYLO VZÁPĚTÍ UPŘENO

líbil se ti článek?