Volejbalisté marně vzdorovali Italům, v Tbilisi končí čtvrtí

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Skvělý úvod, smutný konec. Takový scénář měl sobotní duel volejbalistů v zápase s Itálii o bronz. Čeští borci měli utkání rozehrané na výbornou: vyhráli první set a v tom druhém po vítězství sahali. Nakonec však musí skousnout prohru 1:3 po setech 25:20, 24:26, 15:25 a 17:25.

"Bohužel nám nevyšel ten druhý set, kdy nám stačilo udělat pouhé dvě výměny," byl si vědom klíčového momentu v utkání Martin Hudák. Čeští volejbalisté totiž v jeho závěru stáhli sedmibodové vedení Italů a srovnali na 24:24. Od získaného druhého setu je tedy dělily pouhé dvě výměny. Místo navýšeného vedení ale přišel vyrovnávací bod Italů na 1:1.

Samotný nezvládnutý závěr druhého setu ale nebyl jedinou příčinou prohry. "Začal nás postupně pouštět příjem i servis a to bylo hlavní," mínil Hudák, dle kterého se soupeř rozhodně dal udolat. "Itálie je hratelná, dá se dobře ublokovat." Podobného názoru pak byl i jeho spoluhráč Matěj Šmídl: "Itálie se dala porazit dnes i ten první zápas. Ubránili nás a byli trpělivější, my dělali víc chyb."

A konečné čtvrté místo? Pro Šmídla zklamání. "Na třetí místo jsme měli. Je to sice bramborová medaile, ale bolí to," řekl zklamaně.

MATĚJ ŠMÍDL HODNOTÍ UTKÁNÍ O BRONZ S ITÁLIÍ

líbil se ti článek?