Lucie Kaňková je zlatá! V Tbilisi ovládla tenisový turnaj

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Tenistka Lucie Kaňková se postarala o zatím největší úspěch českého týmu na olympijském festivalu mládeže v Tbilisi. Na centrálním dvorci tenisového parku Mziuri porazila v dopoledním finále dívčí dvouhry Rusku Tajsiji Pačkaljovovou ve dvou setech 6:4 a 6:3 a splnila si svůj tajný sen. „Moc to pro mě znamená, ale jednou bych si přála vyhrát také velkou olympiádu,“ neskrývala Kaňková se zlatou medailí na krku.

Do finálového klání vstoupila Kaňková dobře a hned v první hře obrala soupeřku o její servis. „Snažila se hrát aktivněji, než včerejší soupeřka v semifinále,“ komentovala Kaňková zápas plný krásných rychlých výměn, který přes patálie ve druhém setu, kdy za stavu 4:1 ztratila dvě hry v řadě bez jediného získaného míčku, dotáhla do vítězného konce. „Obě jsme hrály dobře, ale já se snažila víc útočit, takže to vítězství bylo zasloužené,“ usmívala se.

V cestě za trofejí překonala patnáctiletá tenistka hned několik nástrah. „Asi nejhůř mi bylo v osmifinále proti domácí hráčce. Měla silnou podporu z hlediště a já si pořád zvykala na terén,“ vzpomínala na jediné tbiliské utkání, v němž prohrála první set. Ve vysokých teplotách musela na kurtu strávit tři sety i ve čtvrtfinále, od Švýcarky Walterové tam dokonce dostala kanára.

„Při zápasech je na kurtu v tom největším horku skoro šedesát stupňů, ale každá z nás si na to musela zvyknout. Myslím, že jsem se přizpůsobila dobře,“ hodnotí s odstupem.

Atmosféru Tbilisi a připravenost zdejšího tenisového areálu i dalších věcí vnímá Lucie Kaňková pozitivně: „Oproti jiným turnajům tu máme daleko větší zázemí a veškerý servis. Celkově se mi atmosféra i organizace v Tbilisi moc líbí.“

líbil se ti článek?