Sprinteři jsou stříbrní! Kerbachová s Krskem si na 200 m doběhli pro medaile

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Na stovce šestá, na dvojnásobné trati sprinterka Anna Kerbachová získala první cenný kov pro českou výpravu. Před zaplněnými tribunami si ve vysokých teplotách doběhla v čase 24.49 pro stříbrnou medaili. O hodinu později jí napodobil na stejně dlouhé trati v chlapeckém finále Matěj Krsek, jenž si zlepšil osobní maximum o více než tři desetiny a v čase 21.90 vybojoval druhé české stříbro v Tbilisi.

Ještě dlouhé minuty po doběhu finále dívčí dvoustovky nebylo jasné, kdo si doběhl pro kterou medaili. Organizátoři si dávali se zveřejněním konečných výsledků pořádně na čas. A pak zveřejnili překvapující informaci - o druhé místo se podělily Češka Anna Kerbachová a Irka Gina Akpe-Mosesová: „Tohle jsem ještě nezažila,“ smála se šťastná Kerbachová.

„Jsem šťastná, že to mám v Tbilisi za sebou. Splnila jsem si cíl a teď už si to tu můžu jenom užít,“ zářila první česká medailistka na Evropském olympijském festivalu mládeže v Tbilisi.

Druhé finále s českou účastí proměnil v další medaili Matěj Krsek, časem 21.90 si nejen výrazně vylepšil osobní rekord, především si ale doběhl pro stříbrnou medaili. „Cítím se skvěle. Vylepšil jsem si v Tbilisi osobní rekord téměř o půl vteřiny a navíc získal medaili. Je to pro mě velká motivace do další práce,“ usmíval se Krsek.

Výsledek je o to cennější, že jsou oba čeští sprinteři o rok mladší, než většina startovního pole.

líbil se ti článek?