Medailový úspěch na dosah. Tenisté se v Tbilisi připravují semifinále

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jedna semifinálová účast v dívčím singlu, druhá v chlapecké čtyřhře. Lucie Kaňková a pár Evžen Holiš s Tomášem Macháčem se v pátek utkají o účast v sobotních finále. Jako první vstoupí do utkání tenistka Kaňková, která se na centrálním dvorci utká s Rumunkou Cedarovou. Chlapci vyzvou odpoledne izraelský pár.

Lucie Kaňková má za sebou dvě dlouhé třísetové bitvy. Ve středu jí nejdříve dlouho odolávala domácí gruzínská tenistka Anna Shanidzeová, ve čtvrtek zase Kaňková strávila bezmála dvě hodiny na kurtu se Švýcarkou Simonou Martinou Waltertovou. „Vyhrát olympiádu, to je pro každého sen,“ říkala nadějná tenistka před turnajem, teď jí od velkého úspěchu dělí už jen dvě poslední výhry.

Medailové šance mají také další čeští tenisté. Deblisté Evžen Holiš s Tomášem Macháčem neztratili na dvorcích v Tbilisi jediný set a z cesty už hladce odstranili slovinský i britský pár, jako druzí nasazení měli v prvním kole volný los. V podobném duchu chtějí oba chlapci zvládnout i semifinálový duel proti Izraelteniscům Ginatovi s Olielem.

líbil se ti článek?