Veselá zaběhla finále v osobním rekordu, Novotné chybělo k medaili deset centimetrů

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tři české atletky se představily na novém atletickém stadionu v Tbilisi během čtvrtého soutěžního dne Evropského olympijského festivalu mládeže. Barbora Veselá si v překážkářském finále na 400 metrů zaběhla osobní rekord a skončila pátá. Jana Novotná se statečně pustila do dvojboje na dálce a výšce zároveň, k medaili měla blízko především v dálkařském sektoru, nakonec ale zůstala čtvrtá. Poslední česká finalistka – kladivářka Kateřina Skypalová - skončila třináctá.

První běžecká disciplína čtvrtečního dne přinesla České republice další úspěch. Barbora Veselá doběhla ve finále na 400 metrů překážek v osobním rekordu 1:01.48 a obsadila konečné páté místo. „Cítím se skvěle. Z pátého místa i osobního rekordu mám obrovskou radost,“ říkala Veselá po svém posledním závodě v Tbilisi, původně plánovaný start v závodě na 100 metrů překážek kvůli zranění zrušila. „Bylo tu možná větší horko než včera, ale běželo se mi dobře a ten výsledek je pro mě opravdu velký úspěch,“ vydechla spokojeně.

Ještě před závodem na 400 metrů překážek odstartovala v dálkařském sektoru finálová disciplína za účasti Jany Novotné, která si nakonec výkonem 581 cm skočila na čtvrté místo. Už při závěrečných pokusech na dálce musela Novotná přebíhat do sektoru výškařek, kde se rozbíhalo její druhé finále. „Spousta lidí by se na to asi vykašlala, takže jsem nakonec ráda, že jsem to takhle zvládla,“ říkala po statečném absolvování finálového dvojboje. „Čtvrté místo vždycky mrzí, zvlášť, když jsem měla navíc. Přesto je ten výsledek úžasný,“ usmívala se Novotná.

Ještě před posledním pokusem v dálce si Novotná na druhý splnila základní výšku. Ke 170 cm už ale přidala pouze úspěch nad laťkou o čtyři centimetry výše, více už v konkurenci odpočatých výškařek-specialistek nezvládla a celkově skončila sedmá.

líbil se ti článek?