Tři české týmy míří do bojů o medaile

EYOF 2015
EYOF 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tbilisi - Basketbalistky, házenkářky a volejbalisté budou v Tbilisi hrát o cenné kovy. Všechny tři týmy postoupily do semifinále z druhého místa a v pátek proto narazí na vítěze souběžně hraných skupin.

Smolná prohra s Belgií a poté už jen vítězství. České basketbalistky si středečním skalpem Turecka zajistily postup do semifinále a cílí ještě výš. V cestě do zápasu o zlato, kterého dosáhly na stejné akci před dvěma lety v Utrechtu jejich basketbalové předchůdkyně, jim stojí hráčky Maďarska.

Házenkářky i volejbalisté si postup mezi nejlepší čtyři týmy turnaje zajistili s předstihem již v úterý. V dnešních zápasech tak oba celky bojovaly především o papírově lepší výchozí pozici do semifinále.Volejbalisté ale na Itálii nestačili a po prohře 1:3 se musí připravit na utkání s Polskem, které skupinu A ovládlo bez ztráty setu. Také házenkářky jdou do semifinálových bojů z druhého místa, když ve středečním zápase těsně nestačily na Rusky, kterým podlehly 24:26. Jejich soupeřem budou v pátek odpoledne Dánky.

Poslední český celek v Tbilisi – volejbalistky – bude hrát o konečné umístění. O tom, jestli se v sobotu představí v utkání o páté, nebo sedmé místo, rozhodne duel s Ruskem. Ten je na programu v pátek.

líbil se ti článek?